Uzmanlık Alanları

Medikal Onkoloji

Medikal Onkoloji Tıbbi Onkoloji

Tıbbi Onkoloji Uzmanlık Tezi
Pankreas Adenokarsinomunda
p53’ün Histopatolojik ve
Klinik Önemi.

İç Hastalıkları Dahiliye

İç Hastalıkları Dahiliye

İç Hastalıkları Uzmanlık Tezi
Sürekli ayaktan periton diyaliz peritonitli hastalarda sefodizimin diyalizat nötrofil ve monosit spontan migrasyon ve kemotaksislerine etkisi.

Tıp Doktoru

Tıp Doktoru

Tıp eğitimini
1984-1991 yılları arasında
Hacettepe Üniversitesi
Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Bütün Çalışmalar

Genel

Karaciğer kanseri hepatoselüler kanser olarak da bilinir ve az rastlanır. Ancak az görülme bilgisi batılı ülkeler için geçerlidir.

Ayrıntı için tıklayınız...

Zerdeçal yıllardır hem sağlıklı insanların sağlıklarını korumak için hem de hastaların sağlıklarına kavuşabilmeleri için kulandıkları bir bitkidir.

Ayrıntı için tıklayınız...

Akademik

Hacettepe Tıp Fakültesi Yeşil Anfide 25. yıl mezunları olarak buluştuk.

Ayrıntı için tıklayınız...

Avrupa Onkoloji Kongresi 25-29 Eylül 2015 tarihlerinde Viyana şehrinde gerçekleşti. Toplantıya Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın diğer bütün ülkelerinden katılım vardı.

Ayrıntı için tıklayınız...

BACKGROUND: Markers of an acute phase reaction, such as C-reactive protein (CRP) or tumor necrosis factor-alpha (TNF-alpha) and interleukin (IL)-6, are predictive for cardiovascular morbidity and mortality in normal subjects and in chronic renal failure patients. In this study, we aimed to investigate serum TNF-alpha, IL-6, IL-10 and CRP levels in continuous ambulatory peritoneal dialysis (CAPD) and hemodialysis (HD) patients.

Ayrıntı için tıklayınız...

We aimed to investigate the relationship between blood groups andpancreatic cancer in a Turkish population in Western Blacksea region.

Ayrıntı için tıklayınız...

INTRODUCTION:
Recent research has suggested that serum tumor markers can give valuable prognostic information in gastric cancer. In this study, we examined the relationship between preoperative serum carcinoembryonic antigen (CEA), carbohydrate antigen (CA) 19-9, CA 72-4, and alfa fetoprotein (AFP) levels on clinicopathologic significance in gastric cancer patients.

Ayrıntı için tıklayınız...

PURPOSE: Radiotherapy is the most frequently used and cheapest treatment both for curative and palliative purposes in HNSCC. Despite advances in technology and intensive treatments with radiation, only half of the patients are cured. New therapeutic approaches focusing on the molecular mechanism that mediate tumour cell growth or cell death in combination with radiotherapy have been suggested.
The effects of radiation, antibody to EGFR and Docetaxel as single treatment or in combinations on HNSCC cells were investigated.

Ayrıntı için tıklayınız...

The present study was carried out to evaluate the effects of 1alpha,25-dihydroxyvitamin D3 (VD) on chromosomal aberrations induced by doxorubicin (DXR).

Ayrıntı için tıklayınız...

Gazete

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Üstün, kanser konusunda önemli ve bilgileri güncelleyen açıklamalarda bulundu.

Ayrıntı için tıklayınız...

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Üstün, bu süreci ve sonrasını kolaylaştıran önerilerde bulundu.

Ayrıntı için tıklayınız...

Eskişehir Acıbadem Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Doc. Dr. Hasan Üstün, mide ve yemek borusu kanseri ile belirtileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayrıntı için tıklayınız...

Kansersiz Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen ‘YaşaTIR’ projesi kapsamında Eskişehir’e gelen derneğe Acıbadem Eskişehir Hastanesi uzman doktorları destek verdi.

Ayrıntı için tıklayınız...

Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak belirlenmiş olup bu ay içinde yapılan etlkinliklerle toplumda meme kanseri farkındalığı yaratılmaya çalışılmaktadır. Meme kanserinde erken tanıyla şifa şansı vardır ve tedavi seçenekleri çoktur.

İstatistiklere göre her 8 kadından birinde hayatının herhangi bir döneminde meme kanseri gelişmektedir ve kadınlar arasında en sık görülen malign tümör olup tüm kanserlerin %30’unu oluşturmaktadır. Erkeklerde meme kanseri görülme olasılığı vardır ve her meme kanseri olan 100 kadına karşılık 1 erkekte görülmektedir.

Ayrıntı için tıklayınız...

Son yıllarda kanser görülme oranı hızla artarken, tedavi yöntemleri de sürekli gelişiyor. Kemoterapi, kanser tedavisinde tercih edilen önemli bir seçenek. Ancak yan etkileri nedeniyle hastalar ve yakınları kemoterapinin adını duymaktan bile korkuyor. Kemoterapi tedavisinin, iyileşme sürecinde hastanın yol arkadaşı olduğuna dikkat çeken ACIBADEM ESKİŞEHİR HASTANESİ TIBBİ ONKOLOJİ UZMANI DOÇ. DR. HASAN ÜSTÜN, kemoterapi sürecini kolaylaştıran önerilerde bulundu.

Ayrıntı için tıklayınız...

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle bir açıklama yapan ESOGÜ Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Üstün: “Kanserin bugün için en önemli tedavisi, aslında hastalık olmadan önlenmesidir” dedi.

Ayrıntı için tıklayınız...

4 Şubat DÜNYA KANSER GÜNÜ ile ilgili Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Üstün’ün açıklaması; Günümüzde kanser hastalığında artış olduğu konusunda herkes hemfikirdir. Bu artıştan çoğunlukla çevresel veya kişilerin yaşam tarzları sorumlu tutulsa da asıl sebep insanların ömürlerinin uzamasıdır. Yetmiş yaşına kadar yaşayan bir kişinin ömrü boyunca kansere yakalanma riski %50, kansere bağlı ölüm riski ise %20’dir. Dünyada 2012 yılı itibariyle kanser insanların ölüm sebebi olarak kalp hastalıklarını geride bırakarak 1. sıraya yükselmiştir.

Ayrıntı için tıklayınız...

Televizyon

2013 yılında Herkes İçin Sağlık programı çerçevesinde yapılan çekimlerden bir diğeri.

Ayrıntı için tıklayınız...

Özel Sakarya Hastanesi'nde çalışırken yapılmış bir televizyon programı.

Ayrıntı için tıklayınız...

Sunumlar

6. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi 23-27 Mart 2016 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşti. Kongrede kanserin bütün çeşitleriyle ilgili oturumlar gerçekleşti. Akıllı ilaçlar ve immunoterapi ile gelişmeler hızla devam etmekte olup kanser tedavisinde her geçen gün umut verici sonuçlar elde edilmektedir.

Ayrıntı için tıklayınız...

Kanser kelimesi genellikle maalesef ölümü çağrıştırmaktadır. Bunun altında insanların geçmişten gelen duyumları ve deneyimleri yatmaktadır. Ancak günümüzde tıbbın bütün alanlarındaki gelişmelere paralel olarak kanser tedavisinde de ilerlemeler kaydedilmiştir. Her geçen gün kansere yakalanan insan sayısı artmaktadır. Bu artıştan çoğunlukla çevresel faktörler veya kişilerin yaşam tarzları sorumlu tutulsa da, asıl neden insanların yaşam sürelerinin uzamasıdır. Ülkemizde de her geçen günle birlikte insanların yaşam süresi uzamaktadır. Bu nedenledir ki herkesin kanserin eskiye göre çok artığı şeklinde bir gözlemi bulunmaktadır.

Ayrıntı için tıklayınız...

Internet

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Üstün'ün,15 Eylül Prostat Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasının iha.com.tr sitesinde yayınlanmış halidir.

Ayrıntı için tıklayınız...

Hakkımda

Doç. Dr. Hasan Üstün

İç Hastalıkları / Dahiliye ve Onkoloji Uzmanı olan Doçent Doktor Hasan Üstün, 1967 doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tıp eğitimini 1984-91 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde alan Hasan Üstün, 1991-96 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilimdalı'nda Dahiliye uzmanlığını almıştır.

Doçent Doktor Hasan Üstün